Паштета од сочива

Поред житарица, поврћа, воћа, меса, сваке недеље дете треба да једе и махунарке. Шта да радите ако ваше дете, као моја Касија, тренутно не жели да једе пасуљ нити боранију? Пробајте нешто друго, на пример сочиво.

Нисам веровала да посна или ти веганска паштета може да буде укусна, нисам веровала да ће је јести моје дете. Али једе! Једемо и ми јер је стварно одлична. Правим је једном недељно.

DSC09174

Рецепт за модлу пречника 21cm

  • 150-200g зеленог или браон сочива
  • 1 чаша куваног проса
  • 2 црна лука
  • 100ml уља
  • 3 кашике соја соса
  • 2 ловорова листа
  • 2 каранфилића
  • 2 зрнцета бибера
  • 1 кашичица мажурана
  • прстохват мускатног орашчића у праху
  • со, бибер по укусу
  • мало уља за динстање

Скувајте сочиво.

Исецкајте лук. На тигању загрејте уље, убаците у уље ловоров лист, каранфилић и бибер, додајте лук. Продинстајте га да омекша. После извадите зачине.

Додајте лук до куваног сочива, куваног проса. додајте уље и соја сос и остале зачине. Све блендирајте можете да то урадите ручним блендером или као ја оним стојећим иде мало теже али може.

Модлу изложите папиром за печење. Масу излијте у модлу. Ако желите, можете да убаците мало суве бруснице.

Пећи на 180 степени, 40-45 минута.

Ја волим ову паштету хладну, кад одстоји целу ноћ у фрижидеру. Мада Кас и Господин Тата једу је и онако свеже печену.

DSC09176

Рецепт модификован и инспирисан рецептом са сајта Јадлономија

 

1 Komentarz

  • мај 10, 2016

    Sanja

    Prva liga pastetica, jako nam se dopada, probali smo je kod mame Tijane i Relke.

    Pozdrav od drugara iz vrtica Leona i njegove mame 🙂