Просо је толико генијална намирница да му се дивим сваки дан. Слатки, слано, у колач, палачине, уштипке, коктел, паштету. Иде уз све и у све.
Данас једноставна идеја за доручак или слатку вечеру.
- чаша проса
- јабука
- 2 чаше воде
- шака сувог грожђа
- цимет по жељи
Просо испирамо под млазом воде. Стављамо у шерпу, заливамо водом, додајемо ољуштену, исецкану на комадиће јабуку. Пред крај кувања додајемо суво грожђе.
Једноставно, здраво и лепо. Деци преко годину дана можете просо засладити са мало меда.
Marija
Ja sam pre nekako za varijantu sa bananom uz malo cimeta,rogača i badema(ponekad i malo rendane crne čokolade),a u poslednje vreme mi se svidja klot samo sa medom i mlevenim,sirovim bademom-podseća me na mlade orahe