Просо са јабуком

Просо је толико генијална намирница да му се дивим сваки дан. Слатки, слано, у колач, палачине, уштипке, коктел, паштету. Иде уз све и у све.

Данас једноставна идеја за доручак или слатку вечеру.

  • чаша проса
  • јабука
  • 2 чаше воде
  • шака сувог грожђа
  • цимет по жељи

Просо испирамо под млазом воде. Стављамо у шерпу, заливамо водом, додајемо ољуштену, исецкану на комадиће јабуку. Пред крај кувања додајемо суво грожђе.

Једноставно, здраво и лепо. Деци преко годину дана можете просо засладити са мало меда.

1 Komentarz

  • април 20, 2015

    Marija

    Ja sam pre nekako za varijantu sa bananom uz malo cimeta,rogača i badema(ponekad i malo rendane crne čokolade),a u poslednje vreme mi se svidja klot samo sa medom i mlevenim,sirovim bademom-podseća me na mlade orahe