О блогу

Овако о блогу писала сам у септембру 2014 године. Од тада понешто се променило. Нити имам 28 година, нити Касија 11 месеци. Имамо новог члана породице. Тренутно од почетка блога променили смо 3 стана и 2 града… Једино се није променила идеја везана за ово место.

Пошто би страницу о блогу морала да ажурирам сваких пар месеци, замениће је нова страница Сарадња, а овај први текст сачуваћу овде да остане за успомену почетка овог интернет места.

IMG_20140913_010823

Ко? Шта? Зашто?

Аниа. Има 28 година. Покушава да покрене овај блог већ 5 месеци.

Касија. Има 11 месеци. Воли све шта воле бебе.

Иначе већ три године водим блог о Србији, на пољском језику. Да, чита га сасвим добар број људи. Волим да користим интернет, да пишем блогове, да фотографишем. Скоро сам постала мама једне девојчице. Желим да поделим са другима наш свет. Нема ту никакве велике теорије, нити неки одређен метод. Ово је микс разних идеја од којих се састоји наше заједничко време. Намеравам да пишем о томе какве књиге читамо, које играчке волимо а које правимо саме, шта се код нас ради, шта се једе, како се напредује и какве геџете користимо, куда идемо.

Прошло је то доба да имате бебу и битно је само да лепо једе, лепо спава и има суву пелену. Бебе, деца захтевају пажњу, близину, загрљај и игру. Каква ће бити та игра зависи од родитеља. Да ли ће дете затрпати брдом било каквих играчака и нека се игра или смислимо нешто креативно и корисно. Дете ће да прихвати сваку понуду. Тако креће њихова едукација. Немојте да помислите да је то неко смарање детета са јаком дисциплином, гледањем на сат да ли нешто радимо довољно дуго и по дебелим правилима са тестовима. Ни случајно. Едукација кроз смишљену, корисну забаву и игра која треба не само да насмеје дете него и да нешто научи. Мени је битна природна радозналост и спонтано учење. Ако се некоме свиди начин на који се ми играмо добродошли сте у коменетарима и својим предлозима. Биће ми драго ако некога инспиришемо и мотивишемо да крене сличним путем. Јер и мене је неко инспирисао и никад не би замислила да толико може да се понуди детету од пар месеци, а да не кажем шта све може дете од годину дана.

Нађите ме још овде:

О србији на Пољском

Филц и вуна = Акрера

Преводилачка

Dodaj komentarz jako pierwszy