Новопечени

Пар речи за новопечене и будуће родитеље.

Запамтите, ниједно искуство икога од ваше родбине, пријатеља, околине неће моћи да се упореди са вашим. Данашњи родитељи се осећају несигурно, некомпетентно у својој улози. После изласка из болнице са бебаћем од 3-4 килограма, нећете добити упутство. Ништа није скроз лако, а савете које добијате не знате како да пропустите кроз филтер стварно корисних и вредних поверења.

Нико не зна шта је најбоље за ваше дете, а шта више, нећете ни ви знати за сигурно.

Несигурни сте, прочитали сте свашта нешто, чули сте пуно прича, личних искустава, имате неку идеју, неки план, како ћете ви поступати са бебом. Сами правите теоретско упутство за бебу.

Имате око себе пуно савета, ваше мајке, сестре, другарице, комшинице, продавачице, бабице знају шта треба вашем детету. За све има лек на јутјуб. Какао да успавате дете, како да храните, да ли да носате и мазите или остављате да се исплаче и заспи, да дате дохрану, цуцлу или не, пуштаћете цртаће или моцарта,

Здрав разум, смиреност и слушање свог ритма, тако ћете најбоље проћи. Никако немојте уводитити идеје у које не верујете, које не осећате. Није битно како се зове ваш модел васпитања детета и да ли се уопште зове.

Без фрустрација, нервозе и погрешних очекивања бићете бољи и срећнији родитељи. А то вам је кључ за срећно дете.

Dodaj komentarz jako pierwszy