Моја љубав Janod

Не знам више када сам први пут видела играчке француске марке Јанод, али сигурна сам да је то била љубав на први поглед, на први додир. Љубитељ сам квалитетних и лепих играчака. Волим кад ствари дуже трају, иритирају ме играчке које се брзо покваре и стварно верујем у то да боље је купити једну скупљу али квалитетну играчку него десет пластичних играчака по 200-300 динара. То на шта обраћам пажњу је материјал, идеја и дизајн. Тражим лепе и корисне ствари, желим да моје дете буде окружено пријатним бојама. Да и она изгради свој укус на основи тога шта види око себе.

Јанод има то све. Прва је била дрвена, црна куца на точићима. До скоро, Кас је водала то куче само по стану и уместо да га вуче, носала га је у рукама. Сада се 9 на 10 излазака из куће завршава шетањем дрвеног кучета. Морам да признам да је ово та играчка која привлачи највише пажње других родитеља и деце. Сви питаји где смо набавили тог коња. Е па рећићу вам на крају текста. Мислим да је ово одлична играча за децу која су већ лепо проходала, Кас је проходала са 13 месеци али право лудило са кучетом кренуло је са неких 18 месеци.

Следећа тура Јанод играчака стигла је за дан детета који се у Пољској обележава 1. јуна. Обавезна је била усна хармоника. Пре много година учила сам усну хармонику, годинама нисам вежбала нити сам стварно научила да свирам, али хармоника је увек са мном у колима. Испоставило се да је Кас, која је иначе љубитељ добре музике и музичких инструмената, провалила у року од 2 дана како се свира на хармоници. Није било избора, морала је да добије своју. Било је за мене битно да ова дечија хармоника има леп звук, да не буде то нека пискава играчка. Хармоника мало да је лепа, таман стаје у дечију руку има леп наштимован звук. Туфнасту хармонику носим увек у торби.

DSC01640

Исто 1. јуна стигли су магнети. У последње време магнети и налепнице опет су у тренду, па дуго сам тражила нешто лепо и квалитетно. Керамички магнети нису дуго трајали, један пад на под и готово. Искрено, нисам нешто много очекивала од паковања магнета. Али како сам се лепо изненадила да су магнети лепи, квалитетни, дрвени и велики. Очекивала сам ситне фигурице, а ето их заузимају пола фрижидера.

Следећа играча није препоручена за децу Касијиног узраста, зато је добила на пробу. Магнетна књига. Dа ли се сећате из детинства папирних лутака које су могле да се облаче у папирну одећу? Ова књига ради на сличном принципу. Одабрала сам њигу облачење дечака и девојчице. У комплету имате 36 магнета, капе, сукње, панталоне, ципеле, мајце, додаци и 8 предлога како можете да их облачите. То је задатак за старију децу, да на основу слике одаберу исти сет ствари. Нама је за сада довољно да их облачимо како год желимо. Кас је доста креативна и не смета јој да дечак понекад стави сукњу или девојчица мушку капу.

Моја листа жеља Јанод играчака је дууууга па ћемо једно по једно набављати јер видим колико радости доносе Касији. А свака од тих играчака може да јој служи још дуго. Није лако набавити ове играчке у Србији, али ето нашла сам два места где можете неки ужи избор наћи а то је ОВА фб страница (ту сам наручила наше куче) и продавница Мали Враголан.

 

1 Komentarz

  • септембар 21, 2015

    Ana VIdovic

    Potpuno vas razumem! Mi smo preko njih kupili ABC Buggy, Janod drvenu guralicu sa kockama na kojima su slova alfabeta i brojevi. Stabilna je i otezana kockama pa smo je koristili u fazi prohodavanja, sad se igra tako sto kocke slaze jednu na drugu. A kasnije ce nam posluziti za ucenje. 🙂 Definitivno dobro ulozen novac. U ponudi imaju svasta zanimljivo, ne samo od Janoda. Meni se npr strasno svideo Spherovelo Juno, bicikl predvidjen za decu od 10 meseci do dve godine. U pocetku sa tockicima koji se kasnije skidaju, a zbog svoje konstrukcije dete ne moze da se prevrne unapred.