Мало другачије књиге

Данас желим да вам покажем књиге које су мене лично одушевиле пре 3 године и једва сам чекала да могу бар једну да понудим свом детету. Нашу авантуру са књигама енглеског издавача Usborne почеле смо са Касијиних две године, од радне свеске са налепницама и од водене бојанке. Чувам је до дан данас. Квалитет израде, штампа, илустрације и квалитет садржаја одушевљавају. Књиге су одличне да се понесу на путовање, на ручак у ресторану, да се купе за поклон.

Књиге јесу на енглеском, али већина књига намењених млађем узрасту не захтева велико познавање језика да бисте могли да их прикажете детету на прави начин. Старија деца која већ уче енглески, да ли у предшколском или у школи, одлично ће се снаћи сама.

Usborne fingerprint activities

Касија је ову књигу заволела чим ју је видела. Чекала сам прилику да будемо саме, без млађег брата, да може слободно да ужива у њој први пут. Апсолутно фантастична књига са 7 јастучића натопљених мастилом и 64 стране које дају пуно места за дугу забаву.

У једној реченици, књига служи за сликање прстићима.

Пратимо упутства и захваљујући прстићима стварамо дивне приче и мала уметничка дела. Различитим прстима можемо да направимо мачку или птичицу, а можда и малог јежа? Кад се отисци осуше, оловком или фломастером можемо да доцртамо детаље који недостају. Толико једноставна и истовремено привлачна за децу али и родитеље 🙂 

Додатно, књига помаже при вежбању координације рука-око, а некој деци може да помогне да се боре са преосетљивошћу на додир.

Иако је издавач одредио за децу од 6 година, не видим разлог зашто је не би дали детету од 1,5-2. Наравно, да тако мало дете неће урадити задатке перфектно, али сигурно ће уживати у прављењу шарених отисака. Ево, показала сам ту књигу и нашем 14 месечном Козми, а исто тако уживаће у њој и 10 годишње дете.

 

Magic Painting book

На први поглед обична бојанка. Ипак није обична. Да бисте обојили ову бојанку потребна је само чиста вода и четкица. Уз пар потеза, мање или више прецизних, обојићете целу страну, а боје које ће се показати су лепе и јаке. Свака страна може да се исцепи по перфорираној линији, обоји и окачи на пример на зид.

Илустрације су стварно лепе и пуне детаља. Бојанке су одличне и за девојчице и за дечаке. Бирајте тему која интересује ваше дете: виле, диносауруси, снежна краљица, подводни свет… Ова бојанка предвиђена је за самостални рад за децу 4-5 година, али ја сам на пример дала исту такву са зимском темом Касији када је имала 2 године.

Уз бојанку иде четкица за сликање или водени фломастер. Да не би поквасили остале стране, препоручено је коришћење подлоге која се налази на крају књиге.

Listen and Learn First English Words

Ако ипак решите да хоћете да ваше дете почне да учи енглески, ова књига је за вас. Препоручујем је за малишане већ од 2 године.

Ова интересантна књига и није у ствари књига. Ово је звучни речник. У тврдим корицама добијате 4 карте на којима са сваке стране имате поређаних 16 речи уз цртеж.

У корицама се налази звучни панел. У рам убацујете карту са одабраном темом, коју активирате притиском на дугме GO. Дете притиска сличице а из звучника се чује реч изговорена од стране изворног говорника.

На тај интерактивни начин дете може да чује и научи преко 120 речи. Убацујте картице, слушајте, понављајте.

Теме су разне: кућа, фарма, храна, животиње. Одличан начин да ваши малишани уче енглески језик. За децу је интересантна јер могу да уче уз игру, играјући се професорке енглеског која предаје луткама или да књига постане њихов лаптоп итд.

Речник је лепо урађен, илустрације и звук су пријатни. Позади се налази прекидач да угасите књигу када је не користите.

Listen and learn musical instruments

Ова књига је слична као предходна. Овај пут имамо речник музичких инструмената. Уз ову књигу можете да се упознате са звуком чак 70 инструмената из целог света. Од виолине до Диџериду.

Довољно је да у прозорчић са десне стране убаците карту и притиснете сличицу са инструментом да бисте чули веома пријатан звук. Одличан поклон за децу коју интересује музика. Касија је дуго седела и слушала понекад зачуђена егзотичним инструментима за које никад није чула.

My first keyboard book

Остајемо у музичком свету. Ово је још једна књига коју је Касија меркала чим ју је видела. И књига и мали клавир.

Књига је прелепо издата, а звук који из ње добијамо је веома пријатан.

Ако ваше дете жели синтисајзер, али нисте сигурни да ли вреди улагати у њега, прво понудите овакву књигу. Ово је исто одлично решење ако стварно немате пуно места у кући.

Књига је пуна познатих мелодија као што су  Twinkle, Twinkle, Frère Jacques, Ode to Joy, Row, Row, Row your Boat и друге. За почетника у свирању битно је да зна боје и може да ствара музику.

После кад је Кас одсвирала пар песама по бојама, почела је сама да истражује звуке. Ова књига има и већу верзију са дупло већим бројем дирки.

 

Заправо, не знам где се налази тајна ових књига. Да ли се ради о графици или начину на који се презентују теме најмлађима, или о количини и облику активности на страни, моје дете их воли, а ја стварно не знам коју прво да издвојим. Usborne књиге никако да нам досаде. Заједно решавамо задатке, читамо одговоре на разна питања, понекад на енглеском а понекад јој спонтано преводим. Касија воли да се врати тим књигама и сама их листа.

Сада пар речи где можете набавити такве књиге? Шта још има у понуди?

Књиге можете да набавите на сајту издавача Козикас www.knjige.kozikas.rs/shop

Козикас је наш породични пројекат који има за циљ да промовише књиге које садрже добар текст и леп графички приказ. Бирамо свашта лепо, мудро и корисно. За сада нудимо књиге на енглеском, а у међувремену припремамо наша издања на српском. Већ у овој години очекујемо прва издања под именом Козикас.

Да би нас подржали, останите са нама на нашем фејсбук или инстаграм профилу, да не пропустите најновије вести из нашег малог издаваштва. Ако вам се нешто посебно свиђа, оставите коментар, напишите поруку или кликните да вам се свиђа, много нам значи повратна информација од Вас.

До краја маја 2018. у нашој интернет књижари имате попуст од 10%.

Довољно је да на крају поруџбине укуцате код: KKptica10

Dodaj komentarz jako pierwszy