Мафини са спанаћем

DSC02587

Све врсте мафина илити пројица су одличне за децу. Наравно мислим на те које испечете код куће и тачно знате које састојке стављате. Слатке могу да послуже као ужина или део слатког доручка. Слани су одлична идеја за ручак, поготова за онај ван куће.

И само да буде јасно чаша коју користим као меру има 250ml

  • чаша пшеничног брашна
  • чаша кукурузног брашна или паленте
  • јаје
  • чаша кокосовог млека* или другог млека биљног порекла (пиринчано, овсено)
  • 100 g маслаца мада ја понекад стављам само 2-3 кашике
  • 1 кашичица прашка за печење
  • 1/2 кашичице соде
  • око 150g залеђеног спанаћа
  • сок од лимуна може мада не мора
  • пола чена, чен белог лука

Растопите маслац и оставите га да се охлади. Брашно, јаје, млеко, прашак, соду и охлађени маслац измешати. Спанаћ одледити, продинстати, додати сока од лимуна. Када се спанаћ охлади додати га у тесто, додати и бели лук, полако промешати. Сипати у корпице до 2/3 висине. Пећи 20 минута на 200 степени.

Као што видите нема соли. У мојим рецептима нећете је наћи. Из ове количине састојака добијате око 10-12 мафина. Можете пола да испечете за дете, а другу половину посолите за вас.

Мафине можете да послужите са јогуртом, онако да дете умаче тесто у њему. Пре неки дан послужила сам ове мафине баш са јогуртом уз кувану боранију.

2 Komentarzy

  • јануар 21, 2015

    carapice

    Isprobala sam recept i oduševljeni smo! Hvala, definitivno nešto što ćemo praviti ponovo!

  • јануар 21, 2015

    annakasija

    Супер! И баш си ме подсетила да их нисам скоро правила 🙂