Куглајте

Ручак, 9,5 месеци.

Како детету дати каше или пиринач?

Житарице и каше су одлична основа за добар доручак и ручак или чак дезерт. Ништа не стоји на путу да не дајете каше детету које не хранимо кашичицом и које још не зна да рукује кашиком и виљушком, нити има увежбане прсте за хватање ситних ствари.

Цака #02 Куглице

Куглице можете да правите на пример од проса, које сам открила баш због бебе. Ко још једе просо? Ма нико. Просо кувате у односу једна мера проса према две мере воде. Просо пре кувања морате да исперете моменат под хладном водом, да изгуби специфичан мирис. Кувате не мешајући док вода не испари, око 15-20 минута. Од куваног проса док је још топло формирате куглице и то је то.

Исто тако можете да правите куглице од пиринча или куваног кромпира. Можете да помешате пиринач са сувим воћем, просо са бананом, и тако даље.

Да не буду досадне, куглице можете да  ваљате у сусаму, кокосовом брашну, самлевеним семенкама бундеве, искруњеним корнфлексом (без шећера).

Предлог за јело:

куглице од проса

  • 2-3 кашике куваног проса
  • прстохват цимета
  • пола банане
  • шака изгњеченог корнфлекса без шећера или сусама

Док је још топло, просо мешамо са изгњеченом бананом и циметом. Формирамо куглице. Корнфлекс гњечимо, и и њему ваљамо куглице. Послужити са јогуртом и воћем или саме.

Dodaj komentarz jako pierwszy