Козметика за бебе – минимализам

Од почетка па до сада наш сет козметике за дете није се много променио. Преферирамо минимализам у козметици. Никад нисам мацкала тело бебе кремама, уљенцетом и слично. Ево наша основа. Једино што сам мењала и даље мењам је крема за гузу. Она оригинална и најпопуларнија на П. није ми се допала, била је ретка и после прве кутије заменила сам је са кремом из апотеке, зове се исто али прави се у апотеци. Ипак од кад сам сазнала да у саставу има борну киселину (acidum boricum), почела сам са потрагом креме за гузу. До тад, минимализовала сам мацкање кремом после мењања пелене. Најновије препоруке које су валидне у европи не препоручују коришћење козметике са борном киселином у козметици за децу испод 3 године живота! Поготово на танку, иритирану, оједену кожу бебе, јер кроз такву кожу повећана је ресорпција. Ако се користи повремено неће бити ништа, али сигурно нису то креме за свакодневну, дуготрајну употребу. Нажалост, стара школа лекара и фармацеута тера борну киселину у креме за гузу.

DSC07250

1. Babylove крема за сунчање 2. Babylove крема за заштиту лица од ветра и хладноће 3. Nivea крема за тело пар пута коришћена преко лета 4. Ziaja крема са пантенолом за умиривање коже, користиле смо пар пута преко лета за хидрацију коже лица 5. Viva апотека крема против оједа без конзерванса 6. Sudocrem у ванредним ситуацијама 7. Chicco паста за зубе 8. Viva апотека фин дечији сапун природан састав 9. Henkel дечији сапун овај смо користили врло дуго.

ПС: немојте да мисилите да Sudocrem је толико добра крема по саставу због воска, пропилен гликола, цинк оксида и конзерванса, али повремено може да се користи.

2 Komentarzy

  • јун 13, 2015

    Jasmina

    Od krema za podrucje pelena nas izbor definitivno weleda (baby kolekcija od nevena, krema posebno pravljena za pelensku regiju). Iako je cena malo vise od 800 din. traje i po nekoliko meseci. Ovo je prirodna kozmetika bez stetnih sastojaka.

  • јун 17, 2015

    annakasija

    Weleda има и паста за зубе, она нам је следећа на реду. Стварно све ок, природно, јесте скупо али дуго траје.