Идеје за поклоне 2+

Ево једна ризница идеја за поклоне за децу 2+. Сабрала сам на једном месту предлоге поклона које сам имала у глави за Касијин рођендан као и за Нову Годину. Испао је обиман микс. Све сам поделила у три групе.

Прва – играчке од 2 до 3 године деца често знају да се играју сама, тако да све играчке које то омогућавају и подстичу су добро дошле. Деца у том узрасту често причају са играчкама, нуде их кафом и колачем. Воле да опонашају родитеље. Тако да дрвена кухиња или радионички сто са алатом је пун погодак. Воле игре типа домине, мемори иако не прихватају правила игара, жељна су тог заједничког времена проведеног у игри. Због интензивног мануалног развоја у предлозима налазе се и масе за обликовање, обавезно налепнице и печати. Коцке су играчка свих времена тако да је ово играчка погодна за сваки узраст. Нашла се на списку ручно рађена веома оригинална лутка и куца као пријатељи свакодневне игре… Може да се почне са малим слагалицама, а ове које нуди Djeco су изузетно лепе. И шатор, као место за игру, одмор, читање књига, развијање маште. Погледајте сами.

pixlr1. Маштај и осмисли – животиње. Бојанка + налепнице

2. Печати Djeco

3. Кућа за цртање кредом, ArchiPlay

4. Кинетички песак, SpinMaster

5. Play-Doh мекан пластелин

6. Lego Duplo

7. Lego Duplo Петар Пан!

8. Дрвене коцке, Pino

 

pixlr2

1. Ручно рађена лутка

2.  Мекана куца

3. Магнетни роботи, Janod

4. Дрвени возић циркус, Janod

5. Дечији шатор

6. Дрвена кухиња или радионица за мајсторе, Janod

7. Сет музичких инструмената, Janod

8. Пузле, Djeco

9. Лотто, Djeco

10. Пузле, Djeco

Друга – књиге. Књига је увек добар поклон. Код нас је кренуо период кад можемо да читамо пред спавање књиге без слика, тако да читамо свашта од Чапека до Кустурице. Следећи на реду за набавку је Петар Пан али у пуној верзији, јер скраћену Дизнијеву Кас обожава. Типичних сликовница имамо пуно, трагам за лепим текстом, богатим речником, необичном причом и лепом графиком.

pixlr1. Џонатан Ален, Нисам ја слатка

2. Бајке Света

3. Ијан Фалконер, Оливија

4. Туве Јансон, Комета долази

5. Лепезице свезналице 2-3 зелена

6. Џејмс Метју Бари, Петар Пан

7. Свен Нурдквист, Финдус се сели

8. Љубивоје Ршумовић, Невидљива птица

9. Бранко Ћопић, Јежева кућица

Трећа – практичне. Поклони за практиче родитеље који воле практичне поклоне, чија деца имају препуно играчака или кад не знате шта дете већ има.

pixlr1. сет за доручак (има и верзија за дечаке)

2. мекане патофнице бубамарице

3. OOPS ranac

4. кишобран Lilliputiens

5. Гардероба Гугаџина

6. Персонализивана јастучница Винкин Вез

 

2 Komentarzy

Dodaj komentarz