50 карата

Шта да радите ако сте кренули у куповину са дететом а нисте понели колица? Мислили сте да ће дете ходати само а по потреби ћете је носити на смену са господином татом? Тако смо ми кренули једном у тржни центар пре свега да купимо неке патике за изласке у паркић и још по неку гардеробу. Све је кренуло лепо. Дете се смешило другој деци, нашла је дечка и све супер. Ипак у неком моменту тржни центар као што знамо постао је неподношљив за тако мало дете. Јако светло, бука, музика, гомиле људи јер је била недеља. Шта да радим, купити патике морам, били смо у Новом Саду, користили смо прилику да на једном месту купим све… У једном моменту решила сам да јурим по продавницама а тата да се склања негде са ћерком да на миру поједу неко воће. Одлазим у продавницу а дете ме јури, стаје и плаче. Прилазим, мазим и кажем тати да је одведе у књижару па да нађе неку малу књижицу да се занима док се не вратим.

Решим све 5 пута брже сама. Тражим моју екипу а они чуче и нешто гледају, тзн. тата чучи а дете екстремно фокусирано и насмејано стоји поред њега. Прилазим и видим карте. Браво тата! Испратио је шта ми радимо кући и погодио у десетку шта воли дете. У књижари је купио сет едукативних карата Учим и играм се прве речи издавач Вулканчић. Са једне стране карте имате слику а са друге питања које можете да поставите детету. Карте су предвиђене за узраст 3+. Мада ми их користимо већ сада, Кас их је добила у 16. месецу. Наравно да не читамо та питања позади само показујемо и питамо шта је то? Чекамо неки одговор од Кас, понекад каже то што зна: броколи, јабука, банана, меда, торта, паприка, јаје… остало зове како стигне, сву храну зове мњам мњам, четкицу за зубе показује како пере зубе итд.

Пун погодак али карте су на неки начин опасне. Кас их толико воли да тешко се од њих одваја када их види. Ако их уочи на полици, зна да стоји испред, показује прстом и виче. Ако прегледамо карте трећи пут и хоћу да их склоним, креће драма и вриска. Кас карте обожава и тачка. Таква сцена на крају се десила и у тржном центру када смо решили да крећемо. Стављам карте у кутију а дете вришти, вриском несрећног детета. Са срећом одмах смо отишли до кола, ставили је у седиште и кренули а дете је заспало после 5 минута.

Карте препоручујем, али сигурно нису баш 3+. Некако ми се чини да за дете старије од 3 године могу да буду досадне, али то је само мој утисак.

Dodaj komentarz jako pierwszy