5 ствари које ће усрећити ваше дете

Последњи пост био је о играчкама. Свако је вероватно видео да се понекад потрудимо да купимо нешто лепо и донесемо радост детету, а дете није баш толико одушевљено колико би очекивали.

Ево неколико идеја са стварима које деца обожавају, без обзира на то колико имају година. Истовремено доносе радост и огроман осмех, а скоро свака има едукативну и развојну улогу. Додатно, за већину не треба да потрошите ништа или скоро ништа из вашег буџета.

dsc01516

  1. Балончићи од сапунице. Које дете не воли балончиће? Шарене, лагане, лебдеће у ваздуху. Није битно да ли ћете их направити сами или купити у продавници. Пуна срећа а дете док дува ради одличну вежбу.
  2. Балони. Није битно да ли их купите или  добијете као рекламу на улици. Деца обожавају балоне. Можете радити са њима свашта: бацате, играте се заједно, нашарате фломастерима, залепите им уши, нос…
  3. Скакање по кревету. Знам, иначе строго забрањена забава, али колико радости доноси! Вреди ипак дозволити јер скакање стимулише развој осећаја за равнотежу. Обавезно обезбедите простор да не буде у близини оштрих предмета и будите на опрезу. Да знате да сваки пад учи нервни систем како да реагује на нагли пад. Можете се договорити да је скакање по кревету дозвољено само уз ваше присуство.
  4. Провозати се градским превозом. Ако често идете колима или пешака, оваква мини авантура биће доживљај за дете. Нама се чини досадно и неудобно, деца ипак воле аутобусе, трамваје. Обавезно им дајте карту да чувају а по могућности да је купе или чекирају.
  5. Заједничко кување. Мешање јаја, додавање састојака шољом, кашиком, сипање воде, сецкање мекших састојака. Да ли правите само кајгану, палачинке или салату ово је фантастична забава која истовремено развија на више нивоа. Додатно посвећујете 100% пажње детету.

И то је кључ – време. Време које посветите детету је највредније.

img_20160116_105036

 

Dodaj komentarz jako pierwszy